מתכון לניוקי תפוחי אדמה
לפני המתכון לניוקי תפוחי אדמה נספר סיפור קטן על הניוקי על מנת להגביר את התיאבון.
כל מי שהיה בדרום אמריקה ובעיקר באורוגוואי,ארגנטינה וברזיל, נתקל בהרבה מסעדות איטלקיות, ובעיקר ניוקי,פיצות ופסטה, וזה כתוצאה ממהגרים איטלקיים רבים שהגיעו לאזור, וכמובן איתם גם האוכל הטעים שהביאו מארץ מולדתם- איטליה.
במקומות אלה נהוג בכל עשרים ותשע לחודש להגיש ניוקי בארוחה. למה דווקא בתאריך זה? מפני שזהו סוף החודש,רגע לפני קבלת המשכורת, והכסף מהמשכורת האחרונה כמעט אזל, ולכן יאכלו בדרום אמריקה "ניוקיס" , שמסמל אוכל פשוט,זול ,משביע וכמובן בריא מאוד.יש המגדילים ונוהגים לשים מתחת לצלחת כסף כסגולה לעושר והצלחה.
אז איך מכינים ניוקי?
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
50 גרם חמאה
300 גרם קמח לבן
2 חלמונים
מלח ופלפל על פי הטעם.
אופן ההכנה:
מכניסים כשלושה ליטר מים לתוך סיר ,וכשהמים רותחים מכניסים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד אשר הם מתרככים .
כשתפוחי האדמה רכים, קל להסיר את הקליפה מהם,ואז שמים אותם בקערה עמוקה ומועכים אותם עד שמתקבל פירה.
מוסיפים את החמאה לתפוחי האדמה החמים כך שתימס. מוסיפים את החלמונים, הקמח ומלח ופלפל, לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
מקמחים משטח ויוצרים מהבצק שנוצר נקניקים ארוכים בקוטר של כשני סנטימטר.
עם סכין חותכים את הנקניק שנוצר לחתיכות שוות של 2 סנטימטר.
מרתיחים סיר מים ומכניסים את הניוקי שיצרנו למים הרותחים למשך כ3-4 דקות עד אשר הניוקי יצופו על פני המים.
מוציאים ומסננים.
לניוקי שנוצרו ניתן להוסיף כל רוטב שאנו אוהבים- החל מרוטב עגבניות פשוט,רוטב שמנת, להקפיץ עם שמן זית ועוד...
למתכונים נוספים עם ניוקי כנסו לאתר